Încă un român în campionatul italian: cine este tânărul debutant din Serie A

Meciul dintre Salernitana și Atalanta, disputat luni și contând pentru etapa cu numărul XXXV din Serie A va rămâne un reper pentru Andres Sfait, tânărul jucător român care a debutat în campionatul din Italia.

Românul Andres Sfait a jucat primul său meci în Serie A (FOTO: Facebook)
Românul Andres Sfait a jucat primul său meci în Serie A (FOTO: Facebook)

Cu toate că echipa sa este deja retrogradată și în primul lui meci gruparea a pierdut, pe teren propriu, în fața Atalantei, scor 1-2, fotbalistul de 19 ani consemnează o bornă importantă: cea dintâi apariție a sa în Serie A. Înapoi în timp, Sfait și-a făcut junioratul în Austria, unde a jucat la SV Grödig, FC Liefering, FC Red Bull Salzburg și SV Kuchl, iar în ultima perioadă a fost în atenția selecționerului Costin Curelea, de la România U20, având unde numără două prezențe. 

Mijlocașul român a fost introdus pe teren, în minutul 77, de antrenorul Stefano Colantuono (61 de ani) și a jucat timp de aproximativ un sfert de oră. În acest sezon, Sfait a mai evoluat pentru echipa mare de la Salernitana în două partide, ambele în Coppa Italia: 26 de minute în victoria cu Ternana și 34 de minute în înfrângerea cu Juventus, scor 1-6. „Curajos în interpretarea jocului în puținele minute pe care le-a avut la dispoziție”, „Un fragment din ceea ce poate să arate” și „Inima i-a bătut tare, a dat tot ce a avut mai bun într-o seară pe care nu o va uita niciodată” au fost câteva dintre reacțiile din presa italiană, după meciul cu Juventus, în care Sfait a impresionat.
De altfel, Sfait este „abonat” la formația U19 de la Salernitana, acolo unde, în actuala stagiune, a adunat 29 de meciuri, marcând de șapte ori și oferind o pasă decisivă. Estimat la o valoare de jumătate de milion de euro, potrivit Transfermarkt, Sfait are următorii trei ani asigurați, înțelegerea sa cu Salernitana fiind valabilă până în vara anului 2027. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net